SpøttrupCirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2019

MånedsMagasinet Skive, Salling Fjends, Fur

Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2010, mens fyrtårnsprisen ’Årets Otto’ går til den kunstneriske ildsjæl Troels Madsen.

Der var prisfest, bobler, taler, underholdning og stående bifald i lange baner da 150 kulturinteresserede gæster fra hele Skiveegnen stimlede sammen i Skive Theater den 13. november for at hylde modtagerne af Skive Kommunes Kulturpris 2019 og Kulturelt Samråds fyrtårnspris ’Årets Otto’.

Spøttrup Cirklen fik overrakt Skive Kommunes Kulturpris 2019 sammen med en statuette af kunstneren Pia Viborg kontant håndsrækning på 20.000 kroner sponsoreret af Danske Bank:

”I er et godt eksempel på, hvordan man som forening kan påvirke et helt lokalsamfund”, lød det fra prisoverrækkeren Bent Dyrberg, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Skive Kommune:

”I skaber oplevelser for lokale og for folk langvejs fra. I udbreder kulturen, laver udstillinger, musik, udflugter og foredrag – og I tager jer endda af de mindste i ’Mini Cirklen’. Derfor er I umulige at komme udenom”, lød det.

Udover Spøttrup Cirklen var Kulturnetværket Svanen og Hal-A nomineret til prisen.

Sagt om Spøttrup Cirklen:

”Her er tale om en forening, som yder en bemærkelsesværdig indsats for kulturen.”

”Dem er der i høj grad brug for i Skive.”

”Spøttrup Cirklen fremmer skabelsen af lokal kunst og udbredelsen af denne.”

Citater fra indstillinger til Skive Kommunes Kulturpris 2019